Thursday 21 July 2016

Grão Vasco 2006, 13/20



Czerwone Grão Vasco zrobione z Jaen, Touriga National i Tinto Roriz, to podobno najlepsze zestawienie winogron dla regionu Dão. Próbowane w lounge na lotnisku w Porto w listopadzie 2010. Bardzo słabe wino o bardzo wysokiej kwaskowatości. Na ściankach słabe, nie wspina się , bardzo wodniste. Wodniste i mało lepkie w ustach, kolor ciemnobrunatny trochę rubi, zapach słabo-nieistniejący. W ustach najpierw i za dużo nut z drewna, dopiero później pojawiają się nuty owocowe, w ustach słabe, kończy się dość długo, ale nie za przyjemnie. Minimalna ilość wyczuwalnej wanilii w smaku.
Producent: Sogrape Vinhos de Portugal, SA

Próbowane w lutym 2011 w lounge na lotnisku w Lizbonie. Białe, wodniste, ale długie. Na końcu lekko nieprzyjemnie na języku. Lepkość OK. Nie.

No comments:

Post a Comment